Åsa STORCK

Jag är född 1964 och bor i Jönköping.

Ord och berättelser jobbar jag med hela dagarna, både i mitt arbete på biblioteket i Huskvarna och som författare när jag skriver och åker på författarbesök i skolor. Egentligen hinner jag inte skriva så mycket, men jag kan bara inte låta bli!

En av orsakerna till att jag började skriva lättläst för mer än tjugofem år sedan var att jag trodde att det skulle vara så enkelt och gå riktigt snabbt. Jag hade ju så ont om tid. Sen var det inte så lätt som jag trodde. Ändå fortsatte jag och nu har det blivit fler än 50 böcker för barn och ungdom.

I januari 2010 kom den lättlästa vuxenromanen Priset, som jag och Christina Nyrell skrivit tillsammans. Det var ett äventyr att skriva den boken: våra diskussioner, tankar och funderingar hit och dit som sen utmynnade i en berättelse som vi tror att många kan känna igen sig i. Efter det har vi skrivit flera andra böcker tillsammans.

Det bästa med att skriva böcker? När man träffar någon som läst det vi skrivit, som kanske funderat över och känt igen sig i våra berättelser. Det är härligt!

Å Storck på Isaberg

Priset
Lättläst 2009  

Ole Dole Doff
Lättläst 2011

Mera pinnar
- en tomtesaga 2011

Här går gränsen
Lättläst 2011

Rymmarnas natt
Lättläst 2013

(samtliga ovanstående tillsammans med Christina Nyrell)

Tillagd i varukorgen