Quarl-Thomas NILSSON

Att skriva en roman det var lätt, jag fick ju själv bestämma innehållet, men att presentera sig själv är däremot riktigt svårt.

Vad skriver man?
Hej, jag heter Quarl-Thomas Nilsson, kallas för QT. Jag är en ödmjuk smålänning som bara råkat skriva årets mest geniala och genomroliga roman.
Förvisso helt sant, men kanske inte så lämpligt, eftersom jag kommer från det pga Uppdrag Granskning så välbekanta Vetlanda.

Vad gäller romaner har jag skrivit ungefär lika många som jag själv läst, dvs - en.
Som matte-/fysiklärare har jag dock läst ett antal faktaböcker. Revynummer har jag producerat några hundra, som vandrat runt på landets revyer, på gott och ont, men att skriva en roman?
Aldrig! Hur kunde jag ge mig på något så korkat??
Ungefär som om jag satt i ett plan och flygvärdinnan kom ut och sa:
"Båda kaptenerna har dött! Är det någon vet hur man landar ett plan!?"
Skräcken bland passagerarna är total tills jag reser mig och säger med klar stämma: "Jag!"
Att jag bara en tid närt tanken att ta flygcertifikat, men aldrig kommit till skott, det får räcka.

Fördelen med författandet är att om man inte lyckas första gången får man en chans till. Fast lång tid har det tagit, mycket revyskrivande kom i vägen.
Kvinnor kan beklaga sig över futtiga nio månaders graviditet, jag fick föda i tre år!

Huvudpersonen i mina böcker har alla de egenskaper och erfarenheter som jag saknar, förutom yrkesvalet. Han är en pedantisk, humorfri, rökande, opraktisk, titelsjuk tråkmåns - kort sagt en person att tycka uppriktigt illa eller åtminstone lite synd om.


Själv lever jag i en lycklig relation på landet, tycker om att pyssla med det mesta, äta gott och bara finnas till. Han har inget av detta heller.
Hur kan man ens komma på tanken att skriva en rolig bok om en sådan torrboll?

Och hur i hela världen kan man till yttermera visso dessutom förvänta sig att det finns ett så självförintande obetänksamt bokförlag att dom ens kan tänka tanken att ge ut skräpet???
Det gjorde det!!

Tack vare mitt relativt korta minne kunde jag själv läsa min bok för ett tag sedan med alla nyhetens behag. Jag tyckte den var genialisk. Kan inte fatta att jag skrivit den själv.
Mamma och pappa tyckte också den var bra.
Hoppas nån annan också tycker det!

Quarl-Thomas Nilsson på Isaberg

Tillagd i varukorgen