Monica Karlssons kåserier i bokform

Monica Karlssons kåserier i bokform

En erfaren debutant med skinn på näsan – så är det lätt att karaktärisera Monica Karlsson. När hon var sjutton började hon som inhoppare på en av Smålands-Tidningens lokalredaktioner vilket gav mersmak,  och Monica gick sedan skrivarlinjen i Skurup och journalistlinjen i Ädelfors.  Därefter jobbade hon bland annat i många år på olika småländska tidningar som reporter och krönikör.

Ända sedan 2010 hittar man då och då hennes träffsäkra krönikor i Värnamo Nyheter. Monica skriver humoristiskt, gärna om föräldraskap samt genus- och samhällsfrågor vilka ligger henne varmt om hjärtat, och hon är lite motvalls käring. Monica har också fyra döttrar som förstås är en stor inspiration i hennes skrivande.

Under åren har väldigt många läst hennes alster och hon får ofta uppskattande respons från sina läsare, som känner igen sig i det hon skriver. Många har sagt: Monica, du MÅSTE göra en bok med dina krönikor! Så voilá, här kommer äntligen ett sjuttiotal av hennes underfundiga och roliga krönikor samlade i en bok, till nytta och nöje för både tidigare Monica-frälsta och nya läsare.

Utkommer till bokmässan i september!

2016-09-19 13:31