Alexandras ostresa, utkommer november

Alexandras ostresa, utkommer november

• 40 av Europas finaste ostar med väl utvalda vintips

• Vi smakar oss igenom Frankrike, Italien, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Irland samt Norra Europa och korar de bästa ostarna på marknaden • Unik semesterguide till Sveriges bästa gårdsmejerier

• Alexandra Matson Ruane, vars familj har varit i ostbranschen i 130 år, är osthandlare i femte generation och specialist på ost- och vinprovningar • De lustfyllda ostberättelserna ackompanjeras av matfotograf Bill Masons förtrollande bilde

Alexandra Matson Ruane är osthandlare i femte generationen och driver ostbutiken Bubbel & Brie i Kungsbacka. Hennes ost- & vinprovningar är mycket populära. Innan dess drev hon familjeföretaget Hugo Ericson Ost i Saluhallen i Göteborg. Familjen har arbetat med ost i inte mindre än 130 år. Förra boken Ost & Vin – det perfekta äktenskapet, blev mycket omtyckt och är nu slutsåld.

Det är helt klart dags för en ny, spännande ostresa där gårdsproducenter och mejerskor delar sina historier, tips och hemligheter för oss verkliga ostälskare. I Alexandras Ostguide presenteras ett urval av de absolut finaste ostarna i Europa. Ostarnas ursprung, historia, karaktär och smak presenteras tillsammans med över trehundra fantastiska foton. Varje ost matchas med ett eller flera utsökta viner.

Boken guidar också till Sveriges bästa gårdsmejerier, perfekt att ta med på sommarsemestern. Därutöver får vi lära oss mer om vinprovningsteknik och hur man bäst matchar ost och vin.

2018-04-13 09:13